Enkelt att vara anonym på nätet!

Nu för tiden är det mycket enkelt att vara anonym på nätet. Med hjälp av den svenskägda VPN-tjänsten OVPN kan du gömma dig bakom tusentals IP-adresser. Du surfar säkert, anonymt och snabbt – OVPN sparar inga loggar överhuvudtaget så ingen vet vem som hade vilken IP-adress vid tidpunkten.

Vad är VPN?

Ett Virtual Private Network (VPN) är ett samlingsnamn på olika nätverkstekniker som skapar en säker nätverksanslutning över ett publikt nätverk som Internet. Stora företag, utbildningsinstitutioner och myndigheter använder VPN-teknik för att göra det möjligt för fjärranvändare att säkert ansluta till ett privat nätverk.

Hur funkar ett VPN?

När du skapar en anslutning från din dator eller router så går all närverkstrafik via denna länken (tunneln). Efter du anslutit till ett VPN så kommer din egen IP-adress inte vara synlig för webbplatsernas loggar. Istället kommer de logga VPN-leverantörens IP-adress.

Är man anonym när man surfar via VPN?

Om du vill surfa anonymt med ett VPN gäller det att läsa på de olika leverantörernas hemsidor hur mycket dom loggar. Vissa tjänster säger att dom inte loggar någonting alls medans andra ger mer luddiga svar.